Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ! Силно тракане.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ! Силно тракане.

Здрвейте колеги, днес докато си карах чух странно тракане, което предния ден го нямаше. Като карам в момента в които спра да подавам газ и двигателя започва да отнема от скороста се чува странно тракане , все едно нещо е откачено и се удря някаде. Подавайки газ всичко е ОК, на свободна пак се чува но е монотонно и по глухо,а като натискам спирачката докато е на скорост пак се чува пук пукане все едно чупиш плекси глас( за друго не се сещам как да го опиша). Гледах около гумите кудето се чува звука , гледах и около картера но с моето просто око, нищо незабелязах. Та ако някои има някаква идея какво може да е, моля да сподели.

Колега за двигателя боб ли да хвърляме или ти ще ни кажеш какъв е ?

Comment

TS 1.6 120hp бензин/газ - 99г.
      Last edited by To0CrAzYy; d.m.y г., 08:35.

Comment

Имам много сходен проблем, но не са чак такива фрапиращи звуците (В моя случай е от скоростната кутия... ) Закарай я някъде да проверят скоростите. Друго за което се сещам е вътрешно каре ?
        Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

Иди в сервиз! В Общ Технически има изброени - харесай си някой близък и звънкай да те вземат.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Това със сигорност ще го направя, но непречи да има и едно мнение от някой които е има сходен проблем :P Ще драсна като открият проблема

Comment

Всичко е хвърляне на боб,но аз предполагам вътрешно каре. Я си провери болтовете на предните гуми да не са хлабави?
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

същите симптоми имах като ми бяха поразвили болтовете на джантите ,абсолютно същите, отивай да ги провериш
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=84468
                Last edited by budged3d; d.m.y г., 21:56.
                АЛФА 145 TD
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                  Всичко е хвърляне на боб,но аз предполагам вътрешно каре. Я си провери болтовете на предните гуми да не са хлабави?
                  До сега не бях виждал каре и хлабава джанта да тракат на место!
                  А за това което аз предполагам,по добре да не знае колегата!
                  0892 488 330-Теодор
                  Alfa Romeo 145 3.0 24V
                  Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

A къде прочете че трака на место като е ?
                    АЛФА 145 TD
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от budged3d Покажи съобщение
                      A къде прочете че трака на место като е ?
                      Извинявам се не съм разбрал правилно,колегата е споменал на свободна,но вероятно в движение!
                      П.С моя грешка!
                      0892 488 330-Теодор
                      Alfa Romeo 145 3.0 24V
                      Alfa Romeo 146 TI-Turbo

Comment

Колеги проблема е решен. Разхлабени болтове по един на всчка джанта....+ "майсториете" които ме бяха обедили че планките на предните главини не са ми нужни са били вгрецшка и апаратите на спирачките са се търкали баластите.

Comment

а главината повредиха ли?, като са сложили дългите болтове. Ей забравих да ти кажа за това, че не може без фланци или трябва нов комплект болтове, сигурно са останали в куфарчето с инструменти което си взех като оставих колата.
                          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                          сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Значи сега е с дългите болтове отпред( които са си за алуминиева джанта) + фланците, а отзад сложиха късите обикновенни болтове като на едната главина и правиха нова резба за единия болт.

Comment

Working...
                            X